Buiten activiteiten

Buiten activiteiten2019-10-29T22:10:48+01:00

Activiteiten en genieten in het Reestdal

Tijdens uw verblijf kunt u het prachtige natuurgebied van Het Reestdal met eigen ogen bekijken en beleven. U kunt met een gids op pad gaan of u gaat zelf met een routekaart het gebied verkennen. Een aanrader is de route “Gluur’n bi’j de buur’n”. Een bijzonder ommetje over eeuwenoude landweggetjes door karakteristieke buurtschappen, groenlanden, esbosjes en langs wateren. Onderweg mag u in de keuken kijken (gluren) bij verschillende buren. Ook maakt u kennis met een heus struinpad door de zogeheten ‘natte hooilanden’ (zonder vee) rond het riviertje de Reest, waarin u heel dicht langs de veenbeek wandelt. De voormalige hoogveenbeek vormt ruim 30 km de natuurlijke grens van Drenthe en Overijssel en de aangrenzende gronden zijn in het beheer van Het Drentse en Overijsselse Landschap. Het Jodenvonder is één van de mysteries van het Reestdal en onderweg kunt u ooievaars spotten. TREK ER OP UIT en laat u verrassen…

Nieuw is de prachtige tweedaagse Tussen Reest & Schans die u ook vanaf onze locatie kunt starten.

Bekijk Tussen Reest & Schans

Leuke fietsroute door het Reestdal: Kabouter Trap (Vechtdal / Reestdal)

Avontuurlijke (gezins) route in het Reestdal vanaf bezoekerscentrum De Wheem in Oud Avereest (Ov) naar het Kabouterwoud in Linde (Dr). Met eeuwenoude buurtschappen, unieke doorkijkjes en uitzichtpunten. Ontdek het Reestdal op 21/22 mei tijdens de ‘Roerige Reestdagen’. Landschapoverijssel

De GranTour family bike

Garandeert plezier met het gehele gezin of een groep vrienden. Samen sportief erop uit waarbij je al pratend en genietend van de buitenlucht de omgeving verkent.

Huurprijs:
€ 10,- per uur

Klootschietarrangement

Slinger de kloot naar de finish! Bij dit spel gaat het om het werpen van een kloot (bal) over een uitgezet parcours in het bos. Het hele parcours lang strijden twee teams tegen elkaar.

Klootschieten is zeer geschikt als familie-uitje of bedrijfsuitje. Samen met een begeleider gaat u het bos in en voert u een spannende strijd met veel lol! Gooi die kloot verder dan de ander en finish als eerste. Wint uw team “De Klootzak”?

Duur: 2 uur
Kosten € 5,50 p/p incl. een hapje en drankje